χώρος επικοινωνίας

για Θέματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Εργασίας

To 4hr.gr είναι ένα ανοιχτό δίκτυο ανταλλαγής εμπειριών, γνώσης και πληροφόρησης για θέματα ανθρώπινου δυναμικού και εργασίας. Γίνε μέλος και ανάρτησε ή αναζήτησε χρήσιμα αρχεία, επικοινώνησε, συνεργάσου, μοιράσου.

Tips from the Top - Συνεντεύξεις

|
Tips from the Top
|
Συνεντεύξεις
επιστροφή
14.05.2013
Συνέντευξη
Tips
Ρεβέκκα Πιτσίκα

Career Management Expert, CEO της εταιρίας επιλογής στελεχών People for Business

“Η χώρα έχει ανάγκη από αξιόλογους και έμπειρους επαγγελματίες για να γίνει ανταγωνιστική”

Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες που θα αντιληφθούν έγκαιρα την αναγκαιότητα της αλλαγής θα είναι και οι κυρίαρχοι παίκτες του παιχνιδιού αύριο.

κ. Πιτσίκα ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά της αγοράς εργασίας τα επόμενα χρόνια;
Ζούμε σε μια εποχή που όλα αλλάζουν. Το σύστημα αξιών, οι ισορροπίες, τα δεδομένα. Πολλοί από εμάς βιώνουμε αυτές τις αλλαγές με τρόπο επίπονο και σκληρό. Η ουσία της αλλαγής όμως δεν είναι οι νέες έννοιες και μορφές εργασίας. Είναι κάτι πέρα από αυτό - είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε και να δρούμε. Η αναγκαιότητα είναι να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι και να  αντιληφθούμε ότι πρέπει προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Νέες πιο ευέλικτες μορφές εργασίας και σύγχρονα μοντέλα απασχόλησης τείνουν να επικρατήσουν έναντι της μισθωτής και της εργασίας στο δημόσιο τομέα. Εναλλακτικές μορφές όπως η μερική και η προσωρινή απασχόληση, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η εργασία από το σπίτι, που δεν αφορούσαν τη μεγαλύτερη μερίδα εργαζομένων αρχίζουν να αποτελούν τη νέα πραγματικότητα στην αγορά εργασίας. Οι εργαζόμενοι αλλά και οι επιχειρηματίες που θα το αντιληφθούν αυτό έγκαιρα θα είναι και οι κυρίαρχοι παίκτες του παιχνιδιού αύριο.

Πολλά εξειδικευμένα στελέχη είναι εκτός αγοράς την περίοδο αυτή. Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον της χώρας;
Πράγματι, την τελευταία περίοδο, πληθώρα αξιόλογων στελεχών είναι εκτός αγοράς εργασίας, για διάφορους λόγους: οριζόντια περικοπή θέσεων, μεταφορά δραστηριοτήτων ή μέρους τους σε άλλες χώρες, αντικατάσταση από αλλοδαπούς managers, περιορισμένες ευκαιρίες απασχόλησης, κλπ. Αυτό σημαίνει ανεκμετάλλευτο ανθρώπινο δυναμικό και χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, που έχουν σαν αποτέλεσμα λαμπρά μυαλά να εγκαταλείπουν την Ελλάδα και να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, συμβάλλοντας ενεργά στην ανάπτυξη ξένων οικονομιών και όχι στη δική τους. Tο φαινόμενο  του «brain drain» σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμφέρουσα επιλογή για το μέλλον της Ελλάδας, αντίθετα θα πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο το συντομότερο δυνατόν, διότι η χώρα έχει ανάγκη από αξιόλογους και έμπειρους επαγγελματίες για να γίνει ανταγωνιστική και να μπορέσει να διατηρηθεί στην Ευρωζώνη.

Το τελευταίο διάστημα πολλοί μιλούν για ευελιξία. Η ευελιξία αφορά μόνο την πλευρά των εργαζομένων;
Οι σημερινοί εργαζόμενοι αναμφισβήτητα θα πρέπει να γίνουν πιο ευέλικτοι. Η ευελιξία όμως δεν είναι απαραίτητη μόνο από την πλευρά των εργαζομένων, αλλά και από την πλευρά των εργοδοτών. Θα πρέπει και εκείνοι με τη σειρά τους να κατανοήσουν άμεσα ότι η απομάκρυνση της παραγωγικής γενιάς των 45+, αφήνει αναξιοποίητο ένα πολύ έμπειρο παραγωγικό δυναμικό. Στην ουσία δεν πρέπει να αρνούνται να προσλάβουν ένα άτομο over qualified από φόβο μήπως πάει σε μία καλύτερη θέση, με υψηλότερες αμοιβές, όταν η αγορά επανέλθει. Αντίθετα, πρέπει να αξιοποιούν την ευκαιρία να συνεργαστούν με άτομα που διαθέτουν αποδεδειγμένη εμπειρία.

Από τη Μίνα Μπαγιώτα (mina.bagiota@gmail.com)

στη Bιβλιοθήκη μου
Εκτύπωση
Αποστολή
top^

Βασικό Μενού

Ανάρτηση αρχείων
Aνάρτησε χρήσιμα αρχεία, συνεργάσου, μοιράσου!
Νομική Βιβλιοθήκη

Εργατική Νομοθεσία

Νομολογία

Αρθρογραφία

Επιχειρησιακές Συμβάσεις

Αναζήτηση επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων

 

Αναζήτησημε περισσότερους τρόπους

Κλαδικές-επαγγελματικές ΣΣΕ

Αναζήτηση κλαδικών και ομοιο-επαγγελματικών συμβάσεων

 

Αναζήτησημε περισσότερους τρόπους
Έρευνα 4hr.gr:
Αξιολόγηση Δημόσιων Υπηρεσιών

Δείτε πως αξιολογούν το ζήλο, την ταχύτητα εξυπηρέτησης,την αντικειμενικότητα, την επάρκεια γνώσεων των υπαλλήλων στελέχη του HR
Νέα
HR Θέματα: Πέντε βραβευμένοι HR απαντούν
Πάτησε εδώ για να διαβάσεις
4hr widgets!
Δωρεάν μηχανισμοί web
για το site ή το blog σας
Εμπλουτίστε την ιστοσελίδα σας με χρήσιμα banners και εφαρμογές για:
» Εργατική Νομοθεσία & ΣΣΕ
» Υπολογισμός Αποζημίωσης Απόλυσης
e-Newsletter
Εργασιακά και άλλα νέα,
με μια ματιά,
κάθε μέρα στο e-mail σας!
» δωρεάν εγγραφή

* τα πεδία με αστερίσκο
είναι υποχρεωτικά
! υποχρεωτικά πεδία
! μη αποδεκτό e-mail
Aποζημίωση Aπόλυσης
Yπολόγισε εύκολα την νόμιμη
αποζημίωση απόλυσης υπαλλήλου
Έρευνες 2014
Δείτε τα αποτελέσματα των ερευνών που πραγματοποίησε το 4hr.gr για το 2014:

» Αξιολόγηση Δημόσιων Υπηρεσιών 2014
» Αμοιβές 2014
» Απασχόληση 2014
» Αμοιβές HR
» Θέσεις HR