χώρος επικοινωνίας

για Θέματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Εργασίας

To 4hr.gr είναι ένα ανοιχτό δίκτυο ανταλλαγής εμπειριών, γνώσης και πληροφόρησης για θέματα ανθρώπινου δυναμικού και εργασίας. Γίνε μέλος και ανάρτησε ή αναζήτησε χρήσιμα αρχεία, επικοινώνησε, συνεργάσου, μοιράσου.

Tips from the Top - Συνεντεύξεις

|
Tips from the Top
|
Συνεντεύξεις
επιστροφή
14.05.2014
Συνέντευξη
Tips
Δημήτρης Δόντας

Δ/ντής Ανθρώπινου Δυναμικού Xerox Hellas
και Υπεύθυνος Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης για τον Ευρωπαϊκό Νότο στη Xerox Europe

“Όσο πιο σωστά κίνητρα δίνουμε στο προσωπικό μας τόσο πιο πολύ προσπαθεί να επιτύχει τους εταιρικούς στόχους”

Ποια είναι η φιλοσοφία και οι στόχοι του HR της εταιρίας σας σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού;

Απαραίτητες διαδικασίες και διεργασίες ώστε οι άνθρωποί μας να είναι πάντα παρακινημένοι και ικανοποιημένοι από την εργασία τους είναι οι δύο βασικές μας παράμετροι. Η φιλοσοφία μας είναι απλή και μάλλον όχι πρωτότυπη. Απλά απαιτεί διαρκή προσπάθεια και προσοχή! Όσο πιο σωστά κίνητρα δίνουμε στο προσωπικό μας τόσο πιο πολύ προσπαθεί να επιτύχει τους εταιρικούς στόχους. Αισθάνεται να κάνει κάτι για το σπίτι του, για τον εαυτό του. Έτσι παραμένει αυτός πάντα, “employer of choice” που είναι και ο στόχος μας. Όχι απλά παθητικά αλλά ενεργά/συνειδητά.


Ποιοι είναι οι άνθρωποι που οδήγησαν ή συνέβαλαν στη προσπάθεια που επιβραβεύτηκε;

Παρότι πίσω από κάθε προσπάθεια υπάρχει διοικητική καθοδήγηση, με δεδομένο ότι το τελικό αποτέλεσμα στο διαγωνισμό για τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα προέρχεται κατά τα 2/3 από τη γνώμη που έχουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι για τον εργοδότη τους, τελικά αυτή η επιβράβευση προέρχεται από τους ίδιους τους υπαλλήλους και ανήκει 100% σε αυτούς. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης όλων των εργαζόμενων στη Xerox Hellas. Και γίνεται ακόμα πιο σημαντική με δεδομένο το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε. Πάντα μία τέτοια διάκριση είναι εξαιρετικά σημαντική. Τα εργασιακά και οικονομικά δεδομένα των τελευταίων ετών την κάνουν τώρα πια, απλά πιο σημαντική.  

 
Ποιες από τις πρακτικές ή τις δράσεις σας θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες σε άλλες εταιρίες;

Κάθε εταιρία έχει τη δική της συνταγή επιτυχίας η οποία καθορίζεται από τους στόχους της, τους ανθρώπους της, τους πελάτες της και το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται. Αν θα έπρεπε όμως να απομονώσω 2-3 πράγματα που κάθε εργοδότης θα έπρεπε να κάνει και στα οποία εμείς στην Xerox Hellas δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία είναι τα εξής:

  1. Η διαρκής ανάπτυξη των ανθρώπων της και η έμφαση στα ταλέντα τους.
  2. Η διαρκής αμφίδρομη επικοινωνία η οποία γίνεται ακόμα πιο σημαντική όταν μια εταιρία δρα σε δυσμενές περιβάλλον (όπως αυτό που ζούμε) και η ανασφάλεια του προσωπικού είναι μεγάλη. Η φοβία σε τέτοιες περιπτώσεις είναι κακός σύμβουλος και δημιουργεί επιπλέον εμπόδια από αυτά που δημιουργεί το εξωτερικό περιβάλλον.
  3. Η ενεργή δέσμευση και παρακίνηση του προσωπικού να συμμετέχει σε ενέργειες οι οποίες το δένουν με την εταιρία και το κάνουν να θέλει και αυτό να προσφέρει ως μέρος ενός ευρύτερου συνόλου. Ενέργειες κοινωνικής υπευθυνότητας, ειδικά όταν προέρχονται και υλοποιούνται από το ίδιο το προσωπικό, έχουν διπλά θετικό αποτύπωμα. Αμβλύνουν κοινωνικά προβλήματα και κινητοποιούν το προσωπικό βελτιώνοντας παράλληλα την εικόνα της εταιρίας τους. Σε κάθε περίπτωση χρυσοί κανόνες δεν υπάρχουν. Το πιο απλό που μπορεί να σκεφτεί κάθε εργοδότης είναι να φέρεται με τον τρόπο που θα ήθελε να του φερθούν αν ήταν αυτός στη θέση του υπαλλήλου.

 

Ποια ήταν τα μεγαλύτερα εμπόδια στη προσπάθειά σας;

Το μόνο στοίχημα που έπρεπε να «πιάσουμε» (και το οποίο ήταν εξαιρετικά δύσκολο) ήταν να μπορέσουμε να προσφέρουμε υψηλό επίπεδο κινήτρων και ικανοποίησης στο προσωπικό μας ώστε να εξακολουθήσει να φέρνει αποτελέσματα την ώρα που το εξωτερικό περιβάλλον γινόταν όλο και πιο δύσκολο και πιο αρνητικό ή όταν εμείς θα έπρεπε να πάρουμε μια δυσάρεστη απόφαση. Το πιο εύκολο που θα μπορούσαμε σα διοίκηση να κάνουμε θα ήταν να κρυφτούμε και να τα αφήσουμε όλα στον αυτόματο πιλότο. Η ανοικτή και ειλικρινής επικοινωνία παράλληλα με όσα αναφέραμε παραπάνω για ανάπτυξη και δέσμευση του προσωπικού, μας έκαναν να ξεπεράσουμε τους σκοπέλους.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Δημήτρης Δόντας είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1994 ξεκίνησε η συνεργασία του με την Xerox Hellas,στην αρχή ως πωλητής στη συνέχεια ως υπεύθυνος εκπαίδευσης και αργότερα ως υπεύθυνος ποιότητας.
Το 2005 ανέλαβε καθήκοντα Δ/ντή Ανθρώπινου Δυναμικού.
Το 2013 ανέλαβε και την θέση του Υπεύθυνου Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης για τις 4 χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου στη Xerox Europe(Ιταλία,Πορτογαλία, Ισπανία και Ελλάδα).
Τα τελευταία 8 χρόνια η Xerox Hellas έχει αναγνωριστεί 5 φορές σαν ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα, ενώ ήταν και ανάμεσα στα 100 καλύτερα στην Ευρώπη. Η Xerox Hellas έχει αναγνωριστεί σαν ένας από τους Leading Employers στην Ελλάδα.
Ο Δημήτρης Δόντας έχει βραβευθεί από την KPMG με το Best People Management awards για το 2011.

στη Bιβλιοθήκη μου
Εκτύπωση
Αποστολή
top^

Βασικό Μενού

Ανάρτηση αρχείων
Aνάρτησε χρήσιμα αρχεία, συνεργάσου, μοιράσου!
Νομική Βιβλιοθήκη

Εργατική Νομοθεσία

Νομολογία

Αρθρογραφία

Επιχειρησιακές Συμβάσεις

Αναζήτηση επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων

 

Αναζήτησημε περισσότερους τρόπους

Κλαδικές-επαγγελματικές ΣΣΕ

Αναζήτηση κλαδικών και ομοιο-επαγγελματικών συμβάσεων

 

Αναζήτησημε περισσότερους τρόπους
Έρευνα 4hr.gr:
Αξιολόγηση Δημόσιων Υπηρεσιών

Δείτε πως αξιολογούν το ζήλο, την ταχύτητα εξυπηρέτησης,την αντικειμενικότητα, την επάρκεια γνώσεων των υπαλλήλων στελέχη του HR
Νέα
HR Θέματα: Πέντε βραβευμένοι HR απαντούν
Πάτησε εδώ για να διαβάσεις
4hr widgets!
Δωρεάν μηχανισμοί web
για το site ή το blog σας
Εμπλουτίστε την ιστοσελίδα σας με χρήσιμα banners και εφαρμογές για:
» Εργατική Νομοθεσία & ΣΣΕ
» Υπολογισμός Αποζημίωσης Απόλυσης
e-Newsletter
Εργασιακά και άλλα νέα,
με μια ματιά,
κάθε μέρα στο e-mail σας!
» δωρεάν εγγραφή

* τα πεδία με αστερίσκο
είναι υποχρεωτικά
! υποχρεωτικά πεδία
! μη αποδεκτό e-mail
Aποζημίωση Aπόλυσης
Yπολόγισε εύκολα την νόμιμη
αποζημίωση απόλυσης υπαλλήλου
Έρευνες 2014
Δείτε τα αποτελέσματα των ερευνών που πραγματοποίησε το 4hr.gr για το 2014:

» Αξιολόγηση Δημόσιων Υπηρεσιών 2014
» Αμοιβές 2014
» Απασχόληση 2014
» Αμοιβές HR
» Θέσεις HR