χώρος επικοινωνίας

για Θέματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Εργασίας

To 4hr.gr είναι ένα ανοιχτό δίκτυο ανταλλαγής εμπειριών, γνώσης και πληροφόρησης για θέματα ανθρώπινου δυναμικού και εργασίας. Γίνε μέλος και ανάρτησε ή αναζήτησε χρήσιμα αρχεία, επικοινώνησε, συνεργάσου, μοιράσου.

Tips from the Top - Συνεντεύξεις

|
Tips from the Top
|
Συνεντεύξεις
επιστροφή
21.05.2014
Συνέντευξη
Tips
Ιωάννα Τσίτουρα

Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της WIND Ελλάς

“Δημιουργούμε αξία για κάθε έναν ξεχωριστά αλλά και για την εταιρεία συνολικά...”

Ποια είναι η φιλοσοφία και οι στόχοι του HR της εταιρίας σας σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού;

Η φιλοσοφία της WIND για τους ανθρώπους της, βασίζεται στην στρατηγική επιλογή της να ενδυναμώνει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα μέσα από τις δυνατότητες των ίδιων των ανθρώπων της. Χτίζουμε συστηματικά μια νέα εργασιακή κουλτούρα που μεταβάλλει δυναμικά την καθημερινότητα και μας γεμίζει καινούργιες εμπειρίες. Η Επικοινωνία, η Συμμετοχή, η Απλοποίηση, η Επικέντρωση στον πελάτη, η ουσιαστική Ανάπτυξη και η Φροντίδα για όλους είναι οι βασικοί πυλώνες αυτής της κουλτούρας. Στόχος μας είναι να προσπαθούμε να είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας σε οτιδήποτε κάνουμε, σε κάθε μας λειτουργία. Έχουμε αναγνωρίσει τις συμπεριφορές που μας βοηθούν να το πετύχουμε αυτό και τις επιδιώκουμε συστηματικά. Ευθυγραμμίζουμε τις ομάδες με την εταιρική στρατηγική μας και εμπνεόμαστε μέσα από τη διαφορετικότητα των ομάδων μας. Έχουμε κοινή στόχευση, ομαδικότητα, τεχνική κατάρτιση, δημιουργικότητα αλλά και «ψυχή» για να επιδιώκουμε και να φέρνουμε πάντα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!

 

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που οδήγησαν ή συνέβαλαν στη προσπάθεια που επιβραβεύτηκε;

Όλοι οι άνθρωποί μας ανεξαιρέτως, σε όλα τα επίπεδα του Οργανισμού ήταν αυτοί που με την τεχνογνωσία τους, την εμπειρία, τον επαγγελματισμό, τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν αναμόρφωσαν την εταιρική κουλτούρα της εταιρείας μας. Η δέσμευσή τους προς την εταιρεία, λειτούργησε καταλυτικά στην διαμόρφωση της εταιρικής κουλτούρας του Οργανισμού μας, ενώ η διάθεση συμμετοχής από όλες της βαθμίδες της εταιρείας έκανε το συντονιστικό έργο της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού ευκολότερο και αποτελεσματικότερο. Τελικά, αποδείχθηκε πώς η επιμέρους ανάπτυξη κάθε μονάδας του οργανισμού ταυτίζεται με τη συνολική ανάπτυξη του ίδιου του οργανισμού. Δημιουργούμε αξία για κάθε έναν ξεχωριστά αλλά και για την εταιρεία συνολικά.

Η διαχείριση αλλαγών, ειδικά σε εποχές έντονης κινητικότητας, αποτελεί πρόκληση ειδικά για τις διευθύνσεις HR. Ποιες ήταν οι πιο σημαντικές αλλαγές που έπρεπε να υλοποιήσετε (μείωση προσωπικού, μείωση αμοιβών, αλλαγές στο σύστημα αμοιβών, αναδιάταξη του προσωπικού, εκπαίδευση σε νέα αντικείμενα, αλλαγή φιλοσοφίας κλπ);

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης, εμείς στη WIND κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε επιπλέον και τη δική μας επιχειρησιακή κρίση μέσα από μετοχικές αλλαγές, υπέρογκο δανεισμό και σκληρό ανταγωνισμό. Επιλέξαμε με αίσθημα ευθύνης την επιβίωση και προχωρήσαμε σε καθολικό μετασχηματισμό της εταιρίας με μεγάλη ταχύτητα και τόλμη: Οικονομικές αναδιαρθρώσεις, αλλαγή ιδιοκτησίας, αλλεπάλληλες καταργήσεις λειτουργιών, συνεχείς οργανωτικές αλλαγές και απώλεια ανθρώπων και γνώσης. Σε 3 χρόνια επαναπροσδιορίσαμε τη δομή κόστους, μειώνοντας το κατά 40%. Στην μάχη αυτή, η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού ανέλαβε το βάρος που της αναλογούσε με αξιοπιστία, ψυχραιμία και ωριμότητα. Στο τέλος του 2012, η επίτευξη της επιβίωσης ήταν γεγονός. Γρήγορα αναγνωρίσαμε την επίτευξη της επιβίωσης ως σταθμό και όχι ως προορισμό. Ήταν μια μόνο απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε δυναμικά στη διεκδίκηση μιας ισχυρότερης θέσης στην αγορά μας. Αποφασίσαμε να επαναπροσδιορίσουμε τους εαυτούς μας και ταυτόχρονα να επουλώσουμε τα τραύματα που άφησε πίσω της η μάχη της επιβίωσης. Διαμορφώσαμε ένα νέο όραμα για το μέλλον της WIND. Το νέο μας όραμα γέννησε την ανάγκη μιας νέας εταιρικής κουλτούρας που εμπνέεται από αυτό, που το ενθαρρύνει και το κάνει πράξη μέσα από την προσπάθεια καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί. Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού στο νέο αυτό μετασχηματισμό αποτελεί τον καταλύτη της αναμόρφωσης της εταιρικής κουλτούρας και συντονίζει την υλοποίηση δεκάδων νέων πρωτοβουλιών σε όλο το εύρος της εταιρίας, αναπτύσσοντας το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα μέσα από την ανάπτυξη των δυνατοτήτων των ανθρώπων μας.

 

Ποια ήταν τα μεγαλύτερα εμπόδια στη προσπάθειά σας αυτή;

Σε ένα έργο μετασχηματισμού τα εμπόδια είναι πολλά. Άλλα απρόβλεπτα, όπως οι επιδράσεις από τις αλλαγές που συμβαίνουν στο εξωτερικό περιβάλλον. Άλλα προβλέψιμα, όπως η αντίσταση του καθενός στην αλλαγή και η διαφορά των ανθρώπων στην ταχύτητα προσαρμογής. Αν ήταν να διαλέξω τα δύο μεγαλύτερα εμπόδια, με το χέρι στην καρδιά θα έλεγα, τα μεγαλύτερα εμπόδια είναι ο εαυτός μας και ο χρόνος. Τα αχαρτογράφητα νερά που έφερε η κρίση και το μέγεθος του μετασχηματισμού που κληθήκαμε να διαχειριστούμε απαίτησε τον συνολικό και συνειδητό επαναπροσδιορισμό σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο εκατοντάδων ανθρώπων. Η απώλεια της αξίας και της ασφάλειας της ιστορικής γνώσης δημιούργησε τεράστια ατομική και ομαδική έκθεση σε ρίσκα και μεγέθυνε το βάρος της ευθύνης σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Μάθαμε από το μετασχηματισμό και μάθαμε από τα λάθη μας. Σήμερα είμαστε σαφέστατα πιο δημιουργικοί, πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί, αλλά και πιο περήφανοι.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Σύντομο βιογραφικό

Η κα. Τσίτουρα ανέλαβε τη θέση της Γενικής Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού της WIND Ελλάς τον Οκτώβριο του 2012. Διαθέτει συνολικά 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, έχοντας εργαστεί ως Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού με σημαντική επιτυχία σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου των τηλεπικοινωνιών. Κατέχει δίπλωμα Χημικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μεταπτυχιακό δίπλωμα MBA από το University of Wales, Ηνωμένο Βασίλειο. Η κα Τσίτουρα είναι παντρεμένη με δυο παιδιά.

στη Bιβλιοθήκη μου
Εκτύπωση
Αποστολή
top^

Βασικό Μενού

Ανάρτηση αρχείων
Aνάρτησε χρήσιμα αρχεία, συνεργάσου, μοιράσου!
Νομική Βιβλιοθήκη

Εργατική Νομοθεσία

Νομολογία

Αρθρογραφία

Επιχειρησιακές Συμβάσεις

Αναζήτηση επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων

 

Αναζήτησημε περισσότερους τρόπους

Κλαδικές-επαγγελματικές ΣΣΕ

Αναζήτηση κλαδικών και ομοιο-επαγγελματικών συμβάσεων

 

Αναζήτησημε περισσότερους τρόπους
Έρευνα 4hr.gr:
Αξιολόγηση Δημόσιων Υπηρεσιών

Δείτε πως αξιολογούν το ζήλο, την ταχύτητα εξυπηρέτησης,την αντικειμενικότητα, την επάρκεια γνώσεων των υπαλλήλων στελέχη του HR
Νέα
HR Θέματα: Πέντε βραβευμένοι HR απαντούν
Πάτησε εδώ για να διαβάσεις
4hr widgets!
Δωρεάν μηχανισμοί web
για το site ή το blog σας
Εμπλουτίστε την ιστοσελίδα σας με χρήσιμα banners και εφαρμογές για:
» Εργατική Νομοθεσία & ΣΣΕ
» Υπολογισμός Αποζημίωσης Απόλυσης
e-Newsletter
Εργασιακά και άλλα νέα,
με μια ματιά,
κάθε μέρα στο e-mail σας!
» δωρεάν εγγραφή

* τα πεδία με αστερίσκο
είναι υποχρεωτικά
! υποχρεωτικά πεδία
! μη αποδεκτό e-mail
Aποζημίωση Aπόλυσης
Yπολόγισε εύκολα την νόμιμη
αποζημίωση απόλυσης υπαλλήλου
Έρευνες 2014
Δείτε τα αποτελέσματα των ερευνών που πραγματοποίησε το 4hr.gr για το 2014:

» Αξιολόγηση Δημόσιων Υπηρεσιών 2014
» Αμοιβές 2014
» Απασχόληση 2014
» Αμοιβές HR
» Θέσεις HR